Vanmorgen werd voor een troy ounce 1388,85 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. De nieuwe historische piekprijs van 1394,41 dollar werd gisteren in de loop van de sessie bereikt.

David Lennox, resource analist bij Fat Prophets Sidney, is van mening dat de stijging van de goudprijs iets te snel was verlopen. Het kon zodoende geen kwaad om even op de rem te gaan staan.

De fundamentals onder het goud blijven volgens Lennox echter intact, hij verwacht een verdere stijging in de komende dagen. De opwaartse beweging bij het goud moet gecorreleerd worden aan de evolutie van de dollarkoers.

Vanmorgen werd voor een troy ounce 1388,85 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. De nieuwe historische piekprijs van 1394,41 dollar werd gisteren in de loop van de sessie bereikt. David Lennox, resource analist bij Fat Prophets Sidney, is van mening dat de stijging van de goudprijs iets te snel was verlopen. Het kon zodoende geen kwaad om even op de rem te gaan staan. De fundamentals onder het goud blijven volgens Lennox echter intact, hij verwacht een verdere stijging in de komende dagen. De opwaartse beweging bij het goud moet gecorreleerd worden aan de evolutie van de dollarkoers.