Volgens Ash zijn er momenteel geen andere factoren die de goudprijs kunnen ondersteunen. India is volop verwikkeld in een verkiezingsstrijd en in China lijkt de vraag naar goud even te zijn opgedroogd. Traditioneel kopen de Chinezen in de lente minder goud.

Later dit jaar komt daar opnieuw verandering in, maar voorlopig beschikken de Chinezen over voldoende goudvoorraden. Dat maakt het moeilijk om nu een hausse op te starten, de goudprijs moet opnieuw door de kaap van 1400 dollar breken om in een uptrend te belanden.

Volgens Ash zijn er momenteel geen andere factoren die de goudprijs kunnen ondersteunen. India is volop verwikkeld in een verkiezingsstrijd en in China lijkt de vraag naar goud even te zijn opgedroogd. Traditioneel kopen de Chinezen in de lente minder goud. Later dit jaar komt daar opnieuw verandering in, maar voorlopig beschikken de Chinezen over voldoende goudvoorraden. Dat maakt het moeilijk om nu een hausse op te starten, de goudprijs moet opnieuw door de kaap van 1400 dollar breken om in een uptrend te belanden.