Technische analist John Stellakis van Technical Alpha, is van mening dat de goudprijs deze week een dieptepunt voor de korte termijn kan bereiken, waarna een volgende stijgingsfase kan worden ingezet.

Stellakis berekende dat de goudprijs in de afgelopen 10 maanden elke 35 dagen een dieptepunt liet optekenen, waarna elk hoogtepunt hoger lag dan het vorige. Op deze regel was slechts één uitzondering, namelijk in februari.

Vanaf de historische piek op 1265,30 dollar van 21 juni is de goudprijs met ongeveer 5,40% gedaald. Stellakis sluit echter niet uit dat nog iets lagere koersen nodig zijn om opnieuw kopers te lokken.

Technische analist John Stellakis van Technical Alpha, is van mening dat de goudprijs deze week een dieptepunt voor de korte termijn kan bereiken, waarna een volgende stijgingsfase kan worden ingezet. Stellakis berekende dat de goudprijs in de afgelopen 10 maanden elke 35 dagen een dieptepunt liet optekenen, waarna elk hoogtepunt hoger lag dan het vorige. Op deze regel was slechts één uitzondering, namelijk in februari. Vanaf de historische piek op 1265,30 dollar van 21 juni is de goudprijs met ongeveer 5,40% gedaald. Stellakis sluit echter niet uit dat nog iets lagere koersen nodig zijn om opnieuw kopers te lokken.