Vorige week maandag werd er even boven dit niveau afgesloten, maar dat werd onmiddellijk gevolgd door een terugval. Ondanks de stijging van afgelopen vrijdag noteert de goudprijs nog duidelijk duidelijk onder die belangrijke weerstandslijn op middellange termijn.

Wat met het 300-daags gemiddelde?

Volgens sommige technische analisten is er ook nog altijd geen sprake van een bevestiging van de uitbraak boven het 300-daags gemiddelde. Op de keper beschouwd ziet het technische plaatje voor de goudprijs er dus minder goed uit dan op het eerste gezicht kan worden aangenomen.

Daar kan natuurlijk verandering in komen wanneer het goud in de komende dagen zijn opwaartse beweging verder gezet. Er moeten dus nog twee belangrijke weerstandsniveaus overwonnen worden en wanneer is dat gebeurd zou de goudprijs wel eens fors hoger kunnen stijgen dan algemeen wordt aangenomen.

Vorige week maandag werd er even boven dit niveau afgesloten, maar dat werd onmiddellijk gevolgd door een terugval. Ondanks de stijging van afgelopen vrijdag noteert de goudprijs nog duidelijk duidelijk onder die belangrijke weerstandslijn op middellange termijn.Wat met het 300-daags gemiddelde? Volgens sommige technische analisten is er ook nog altijd geen sprake van een bevestiging van de uitbraak boven het 300-daags gemiddelde. Op de keper beschouwd ziet het technische plaatje voor de goudprijs er dus minder goed uit dan op het eerste gezicht kan worden aangenomen. Daar kan natuurlijk verandering in komen wanneer het goud in de komende dagen zijn opwaartse beweging verder gezet. Er moeten dus nog twee belangrijke weerstandsniveaus overwonnen worden en wanneer is dat gebeurd zou de goudprijs wel eens fors hoger kunnen stijgen dan algemeen wordt aangenomen.