Rekening gehouden met de producentenprijzen, zou de stijging minstens tot 1455 dollar moeten reiken. Michael Lewis, global head commodities research bij Deutsche Bank, is nog steeds positief voor het goud.

Om, uitgedrukt in percentage, de rally van de jaren 70-80 van de vorige eeuw te evenaren, zou de goudprijs minstens moeten stijgen tot 2100 dollar. In die periode steeg de goudprijs met iets meer dan 720%.

Lewis verwacht dat de interesse van de beleggers nog zal toenemen, een evolutie waarvan vooral de gold exchange-traded funds van gaan profiteren. De centrale banken verhoogden hun posities in goud vorig jaar met 500 ton en gaan die posities opnieuw verhogen.

Het is voor de eerste sinds 1988 dat de centrale banken per saldo kopers zijn van goud. Dit jaar zullen volgens Lewis de aankopen door de centrale banken die uit de privé-sector overtreffen.

Rekening gehouden met de producentenprijzen, zou de stijging minstens tot 1455 dollar moeten reiken. Michael Lewis, global head commodities research bij Deutsche Bank, is nog steeds positief voor het goud. Om, uitgedrukt in percentage, de rally van de jaren 70-80 van de vorige eeuw te evenaren, zou de goudprijs minstens moeten stijgen tot 2100 dollar. In die periode steeg de goudprijs met iets meer dan 720%. Lewis verwacht dat de interesse van de beleggers nog zal toenemen, een evolutie waarvan vooral de gold exchange-traded funds van gaan profiteren. De centrale banken verhoogden hun posities in goud vorig jaar met 500 ton en gaan die posities opnieuw verhogen. Het is voor de eerste sinds 1988 dat de centrale banken per saldo kopers zijn van goud. Dit jaar zullen volgens Lewis de aankopen door de centrale banken die uit de privé-sector overtreffen.