Als de 1600 dollar voor de goudprijs houdt gaan we daarna gestadig terug omhoog en zal er weinig of geen stoppen meer aan zijn. Zoals nog steeds is het de koers van de Amerikaanse dollar die ons de weg zal wijzen. Helaas ligt die er de laatste dagen sterk bij (of de euro presteert zwak, dat is hetzelfde), wat we dus direct merken aan het verloop van de goudkoers.

Goud zit in een nieuwe stierenmarkt en dit al sinds 2001. Het is niet één rechte rit omhoog geweest maar periodes van stijging wisselden af met periodes van consolidatie en correctie. Grosso modo is de goudprijs telkens met 18 % per jaar gestegen. Marc Haagen van Haagen Invest ziet geen enkele reden om eraan te twijfelen dat 2012 anders zou verlopen. De sterkste maanden voor de ontwikkeling van de goudprijs liggen nu achter ons, ergo : een tijd van consolidatie dringt zich op.

Goud kan altijd verrassen

Marc Haagen verwacht een nieuwe serieuze stijging vanaf augustus/september als we de geschiedenis van het gele edelmetaal dit jaar weer volgen en dat is ook wat hij voorziet. Immers : vanaf die periode is er van oudsher veel meer vraag vanuit onder meer India en China, toch nog altijd de grote kanonnen in deze.

Dit gezegd zijnde kan goud altijd opnieuw en vlugger dan verwacht opwaarts verrassen : nieuwe geldcreatie door de Fed vanaf juli, een oorlog met Iran, slecht economisch nieuws, nieuwe tekenen van inflatie,... Daarom is het belangrijk zeker in de markt te blijven. De prognose van Haagen voor de rest van 2012 is dat we dicht bij het recentste hoogtepunt zullen komen en rond de 1850 dollar het jaar zullen eindigen.

Als de 1600 dollar voor de goudprijs houdt gaan we daarna gestadig terug omhoog en zal er weinig of geen stoppen meer aan zijn. Zoals nog steeds is het de koers van de Amerikaanse dollar die ons de weg zal wijzen. Helaas ligt die er de laatste dagen sterk bij (of de euro presteert zwak, dat is hetzelfde), wat we dus direct merken aan het verloop van de goudkoers. Goud zit in een nieuwe stierenmarkt en dit al sinds 2001. Het is niet één rechte rit omhoog geweest maar periodes van stijging wisselden af met periodes van consolidatie en correctie. Grosso modo is de goudprijs telkens met 18 % per jaar gestegen. Marc Haagen van Haagen Invest ziet geen enkele reden om eraan te twijfelen dat 2012 anders zou verlopen. De sterkste maanden voor de ontwikkeling van de goudprijs liggen nu achter ons, ergo : een tijd van consolidatie dringt zich op. Goud kan altijd verrassen Marc Haagen verwacht een nieuwe serieuze stijging vanaf augustus/september als we de geschiedenis van het gele edelmetaal dit jaar weer volgen en dat is ook wat hij voorziet. Immers : vanaf die periode is er van oudsher veel meer vraag vanuit onder meer India en China, toch nog altijd de grote kanonnen in deze. Dit gezegd zijnde kan goud altijd opnieuw en vlugger dan verwacht opwaarts verrassen : nieuwe geldcreatie door de Fed vanaf juli, een oorlog met Iran, slecht economisch nieuws, nieuwe tekenen van inflatie,... Daarom is het belangrijk zeker in de markt te blijven. De prognose van Haagen voor de rest van 2012 is dat we dicht bij het recentste hoogtepunt zullen komen en rond de 1850 dollar het jaar zullen eindigen.