Meteen ging de koers van de dollar stijgen en dat was uiteraard nefast voor het goud. Opmerkelijk is dat de goudprijs weer eens ging dalen vlak Dennis Gartman, uitgever van The Gartman Newsletter, een positief advies voor het goud had gegeven. Gartman zat er ditmaal dus flink langs.

Maar toch doet de nieuwste schuiver van de goudprijs heel wat wenkbrauwen fronsen. De premies die in India moeten worden betaald voor de fysieke levering van goud zijn hoger dan ooit. Ook op andere plaatsen in de wereld is de fysieke vraag naar goud zeer groot, wat de voortdurende verkoopgolven bij het goud alsmaar raadselachtiger maakt.

Meteen ging de koers van de dollar stijgen en dat was uiteraard nefast voor het goud. Opmerkelijk is dat de goudprijs weer eens ging dalen vlak Dennis Gartman, uitgever van The Gartman Newsletter, een positief advies voor het goud had gegeven. Gartman zat er ditmaal dus flink langs. Maar toch doet de nieuwste schuiver van de goudprijs heel wat wenkbrauwen fronsen. De premies die in India moeten worden betaald voor de fysieke levering van goud zijn hoger dan ooit. Ook op andere plaatsen in de wereld is de fysieke vraag naar goud zeer groot, wat de voortdurende verkoopgolven bij het goud alsmaar raadselachtiger maakt.