De goudprijs wipte opnieuw tot boven 1260 dollar, de zilverprijs rondde de kaap van 20 dollar. Opvallend is daarbij dat de koers van de dollar eveneens steeg. De goudprijs maakt zodoende de band met de dollar losser, sinds oktober vorig jaar is die band nooit zo los geweest.

De bekende Amerikaanse analist Dean Popplewell verwijst in dat verband naar de sterke vraag naar fysiek goud. Die vraag is zo sterk dat ze het goud helpt om de sterkere dollar te trotseren. Popplewell verwijst in dat verband naar de alsmaar toenemende vraag naar American Eagles.

De goudprijs wipte opnieuw tot boven 1260 dollar, de zilverprijs rondde de kaap van 20 dollar. Opvallend is daarbij dat de koers van de dollar eveneens steeg. De goudprijs maakt zodoende de band met de dollar losser, sinds oktober vorig jaar is die band nooit zo los geweest. De bekende Amerikaanse analist Dean Popplewell verwijst in dat verband naar de sterke vraag naar fysiek goud. Die vraag is zo sterk dat ze het goud helpt om de sterkere dollar te trotseren. Popplewell verwijst in dat verband naar de alsmaar toenemende vraag naar American Eagles.