De impact van het Japans monetaire experiment op aandelen en obligaties valt volgens hoofdeconoom Bart Van Craeynest van Petercam op termijn moeilijk in te schatten. Essentieel lijken hem de onderliggende drivers van economisch herstel en inflatierisico's.

Het huidige scenario van geleidelijk herstel met een inflatie die onder controle blijft is goed voor aandelen en obligaties, maar op iets langere termijn liggen de risico's toch vooral bij obligaties (door de erg dure waardering). Aandelen zouden daarentegen ondersteund moeten worden door een verder herstel van de wereldeconomie.

De impact van het Japans monetaire experiment op aandelen en obligaties valt volgens hoofdeconoom Bart Van Craeynest van Petercam op termijn moeilijk in te schatten. Essentieel lijken hem de onderliggende drivers van economisch herstel en inflatierisico's. Het huidige scenario van geleidelijk herstel met een inflatie die onder controle blijft is goed voor aandelen en obligaties, maar op iets langere termijn liggen de risico's toch vooral bij obligaties (door de erg dure waardering). Aandelen zouden daarentegen ondersteund moeten worden door een verder herstel van de wereldeconomie.