Vorige week werd het goud 2,90% goedkoper en dat was de grootste daling op weekbasis sinds begin juli. Vrijdag werd het herstel al ingezet, op de Comex steeg de goudprijs met 0,90%.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, is van mening dat de beslissing genomen door G-20 negatief is voor de dollar. De dollarkoers kan met andere woorden verder gaan dalen.

De zwakte van de dollar is anderzijds goed nieuws voor de grondstoffenprijzen, die verder kunnen gaan stijgen. Het is nu uitkijken wat de Amerikaanse centrale bank volgende week gaat vertellen.

Vorige week werd het goud 2,90% goedkoper en dat was de grootste daling op weekbasis sinds begin juli. Vrijdag werd het herstel al ingezet, op de Comex steeg de goudprijs met 0,90%. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, is van mening dat de beslissing genomen door G-20 negatief is voor de dollar. De dollarkoers kan met andere woorden verder gaan dalen. De zwakte van de dollar is anderzijds goed nieuws voor de grondstoffenprijzen, die verder kunnen gaan stijgen. Het is nu uitkijken wat de Amerikaanse centrale bank volgende week gaat vertellen.