Vanmorgen werd er op de Aziatische markten gehandeld aan 1275,35 dollar. De goudprijs lijkt nu rijp voor een tijdelijke correctie, kan daarna doorstijgen naar nieuwe recordniveaus.

Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, is van mening dat sommige beleggers stilaan last krijgen van hoogtevrees, zodat een correctie mogelijk wordt.

Die correctie zal waarschijnlijk echter niet ver reiken, hij rekent er op dat de goudprijs zal standhouden in de buurt van 1270 dollar.

Herstelt de dollar, dan kan de goudprijs echter terugvallen tot 1250 dollar. In ieder geval is de uptrend nog niet gebroken, nieuwe historische piekprijzen liggen in de lijn van de verwachtingen.

Vanmorgen werd er op de Aziatische markten gehandeld aan 1275,35 dollar. De goudprijs lijkt nu rijp voor een tijdelijke correctie, kan daarna doorstijgen naar nieuwe recordniveaus. Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, is van mening dat sommige beleggers stilaan last krijgen van hoogtevrees, zodat een correctie mogelijk wordt. Die correctie zal waarschijnlijk echter niet ver reiken, hij rekent er op dat de goudprijs zal standhouden in de buurt van 1270 dollar. Herstelt de dollar, dan kan de goudprijs echter terugvallen tot 1250 dollar. In ieder geval is de uptrend nog niet gebroken, nieuwe historische piekprijzen liggen in de lijn van de verwachtingen.