Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1340,30 dollar betaald, of een stijging met 5,80 dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Zilver werd op 28,51 dollar 34,50 dollarcent duurder.

De goudprijs viel vorige week even terug onder het niveau van 1310 dollar, maar kon zich vrij snel herstellen. Sommige analisten denken dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens nieuwe piekkoersen in de noteringstabellen verschijnen.

De stijging van het goud heeft uiteraard ook te maken met de achterliggende onrust in het Midden-Oosten. Niet alleen in Egypte, maar ook in andere landen broeit er een en ander.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1340,30 dollar betaald, of een stijging met 5,80 dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Zilver werd op 28,51 dollar 34,50 dollarcent duurder. De goudprijs viel vorige week even terug onder het niveau van 1310 dollar, maar kon zich vrij snel herstellen. Sommige analisten denken dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens nieuwe piekkoersen in de noteringstabellen verschijnen. De stijging van het goud heeft uiteraard ook te maken met de achterliggende onrust in het Midden-Oosten. Niet alleen in Egypte, maar ook in andere landen broeit er een en ander.