Veel analisten zijn dan ook van mening dat de goudprijs een bodem heeft bereikt. Wanneer die goudprijs nog verder zou terugvallen, zal dit er onvermijdelijk toe leiden dat de grote mijnbouwbedrijven hun productie-objectieven neerwaarts zullen aanpassen.

De kostprijs per troy ounce goud bedraagt voor de meeste bedrijven 1100 tot 1200 dollar. Wanneer de prijs daaronder zou duiken, zullen tal van projecten afgeblazen of uitgesteld worden waardoor de goudmarkt op termijn een nieuw evenwicht zal vinden.

Veel analisten zijn dan ook van mening dat de goudprijs een bodem heeft bereikt. Wanneer die goudprijs nog verder zou terugvallen, zal dit er onvermijdelijk toe leiden dat de grote mijnbouwbedrijven hun productie-objectieven neerwaarts zullen aanpassen. De kostprijs per troy ounce goud bedraagt voor de meeste bedrijven 1100 tot 1200 dollar. Wanneer de prijs daaronder zou duiken, zullen tal van projecten afgeblazen of uitgesteld worden waardoor de goudmarkt op termijn een nieuw evenwicht zal vinden.