Technische analist Craig Johnson van Piper Jaffray is van mening dat de goudprijs nog steeds in een neerwaartse trend is vastgepind. Het volgende been van de koersdaling kan de goudprijs richting 1050 dollar voeren, dit over een periode van 12 tot 18 maanden.

De goudkevers zijn opnieuw gaan dromen van het vorige piekniveau van 1920 dollar, of zelfs een doorbraak boven dat niveau, maar dromen zijn volgens Johnson bedrog. De korte opstoot in de goudprijs was niet meer dan een opwaartse correctie in een langere downtrend.

Technische analist Craig Johnson van Piper Jaffray is van mening dat de goudprijs nog steeds in een neerwaartse trend is vastgepind. Het volgende been van de koersdaling kan de goudprijs richting 1050 dollar voeren, dit over een periode van 12 tot 18 maanden. De goudkevers zijn opnieuw gaan dromen van het vorige piekniveau van 1920 dollar, of zelfs een doorbraak boven dat niveau, maar dromen zijn volgens Johnson bedrog. De korte opstoot in de goudprijs was niet meer dan een opwaartse correctie in een langere downtrend.