Het aantal openstaande long posities in het goud is met 14% gedaald tot nog iets meer dan 108.000 contracten en dat betekent dat het vertrouwen in een verdere stijging van de goudprijs als sneeuw voor de zon is verdwenen. De goudprijs kan dus nog even uitgeteld in de touwen blijven.

Commerzbank stelde bovendien vast dat elke correctie in de goudprijs veroorzaakt wordt door de speculanten die short gaan in het goud, wat evenmin als een hoopvol signaal mag worden beschouwd. Het ziet er alleszins naar uit dat we op korte of middellange termijn een stijging van de goudprijs kunnen vergeten.

Het aantal openstaande long posities in het goud is met 14% gedaald tot nog iets meer dan 108.000 contracten en dat betekent dat het vertrouwen in een verdere stijging van de goudprijs als sneeuw voor de zon is verdwenen. De goudprijs kan dus nog even uitgeteld in de touwen blijven. Commerzbank stelde bovendien vast dat elke correctie in de goudprijs veroorzaakt wordt door de speculanten die short gaan in het goud, wat evenmin als een hoopvol signaal mag worden beschouwd. Het ziet er alleszins naar uit dat we op korte of middellange termijn een stijging van de goudprijs kunnen vergeten.