Integendeel zelfs, op basis van technische factoren zou de goudprijs gestegen moeten zijn. De situatie in de Oekraïne leek vorige week nog te verslechteren en ook in andere delen van de wereld nemen de geopolitieke risico's toe. Zo lijkt er een as Rusland-China tegen de Verenigde Staten en het westen in de maak te zijn.

De goudprijs is kwetsbaar voor meer manipulatie in juni, want traditioneel zijn de verhandelde volumes op de goudmarkten deze week erg laag. Alles wijst er dus op dat we een verdere correctie bij het goud kunnen krijgen, waarbij de bodem nog wel enkele tientallen dollars lager kan liggen.

Integendeel zelfs, op basis van technische factoren zou de goudprijs gestegen moeten zijn. De situatie in de Oekraïne leek vorige week nog te verslechteren en ook in andere delen van de wereld nemen de geopolitieke risico's toe. Zo lijkt er een as Rusland-China tegen de Verenigde Staten en het westen in de maak te zijn. De goudprijs is kwetsbaar voor meer manipulatie in juni, want traditioneel zijn de verhandelde volumes op de goudmarkten deze week erg laag. Alles wijst er dus op dat we een verdere correctie bij het goud kunnen krijgen, waarbij de bodem nog wel enkele tientallen dollars lager kan liggen.