De spreadvernauwing tussen Italiaanse, Ierse en Spaanse met Duitse LT obligaties hebben volgens professor Stefan Duchateau intussen een legendarische recuperatiebeweging achter de rug, zodat ook daar eerder een consolidatiebeweging mag worden verwacht.

Bedrijfsobligaties zijn daarenboven al geruime tijd hun aantrekkingskracht kwijt, gelet op de bijzonder zuinige extra vergoeding die ze ons kunnen bieden ten opzichte overheidsobligaties, terwijl hun koersniveau snel onder druk kan komen te staan bij verdere rentestijgingen.

Met deze laatste loopt het weliswaar niet zo'n vaart, gegeven de wat zwakkere Amerikaanse banencijfers. Maar dat is vooral een gevolg van de extreme weersomstandigheden in de VS, eerder dan een teken van een fundamentele vertraging in de creatie van nieuwe jobs. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De spreadvernauwing tussen Italiaanse, Ierse en Spaanse met Duitse LT obligaties hebben volgens professor Stefan Duchateau intussen een legendarische recuperatiebeweging achter de rug, zodat ook daar eerder een consolidatiebeweging mag worden verwacht. Bedrijfsobligaties zijn daarenboven al geruime tijd hun aantrekkingskracht kwijt, gelet op de bijzonder zuinige extra vergoeding die ze ons kunnen bieden ten opzichte overheidsobligaties, terwijl hun koersniveau snel onder druk kan komen te staan bij verdere rentestijgingen. Met deze laatste loopt het weliswaar niet zo'n vaart, gegeven de wat zwakkere Amerikaanse banencijfers. Maar dat is vooral een gevolg van de extreme weersomstandigheden in de VS, eerder dan een teken van een fundamentele vertraging in de creatie van nieuwe jobs. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.