Het hoeft volgens professor Stefan Duchateau in de Verenigde Staten niet allemaal beenhard gespeeld worden. De voornaamste stap moet hierbij komen van de Amerikaanse president wiens stugge houding en verbaal geweld momenteel echter niet toelaten om tot een compromis te komen. "Obamacare" is echter voor hem van politiek levensbelang.

Zonder de invoering van deze grondige wijziging in de gezondheidszorg, zal hij immers weinig kunnen voorleggen in vergelijking met de torenhoge beloftes bij zijn verkiezing en (her)verkiezing.

Misschien moet hij de uitspraak van de grote democraat F.D. Rooseveldt "Speak softly and carry a big stick" even ter harte nemen. Nu doet hij precies het omgekeerde.

Een dergelijke context is niet van aard om beleggers veel vertrouwen in te boezemen, al beseffen de meesten dat bij het minste goede nieuws over het doorbreken van deze patstelling, de beurzen meteen enkele procenten hoger zal duwen. Maar net als de politici hebben ook de beleggers geen haast.

Het hoeft volgens professor Stefan Duchateau in de Verenigde Staten niet allemaal beenhard gespeeld worden. De voornaamste stap moet hierbij komen van de Amerikaanse president wiens stugge houding en verbaal geweld momenteel echter niet toelaten om tot een compromis te komen. "Obamacare" is echter voor hem van politiek levensbelang. Zonder de invoering van deze grondige wijziging in de gezondheidszorg, zal hij immers weinig kunnen voorleggen in vergelijking met de torenhoge beloftes bij zijn verkiezing en (her)verkiezing. Misschien moet hij de uitspraak van de grote democraat F.D. Rooseveldt "Speak softly and carry a big stick" even ter harte nemen. Nu doet hij precies het omgekeerde. Een dergelijke context is niet van aard om beleggers veel vertrouwen in te boezemen, al beseffen de meesten dat bij het minste goede nieuws over het doorbreken van deze patstelling, de beurzen meteen enkele procenten hoger zal duwen. Maar net als de politici hebben ook de beleggers geen haast.