Daarnaast blijft het ook in andere landen in de regio bijzonder onrustig, met onderhuids voortdurend de dreiging van nog meer geweld. In dergelijke situatie kijken de beleggers uiteraard meteen naar de edelmetalen.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1396,35 dollar betaald, of 0,50% meer dan het slotniveau van afgelopen week in New York. Het is al de zesde dag op rij dat de goudprijs stijgt.

Hwang Il Doo, in Seoeul senior trader bij KEB Futures Co, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen verder kan stijgen, waarbij hij in eerste instantie een koersdoel van 1500 dollar voor ogen heeft.

Daarnaast blijft het ook in andere landen in de regio bijzonder onrustig, met onderhuids voortdurend de dreiging van nog meer geweld. In dergelijke situatie kijken de beleggers uiteraard meteen naar de edelmetalen. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1396,35 dollar betaald, of 0,50% meer dan het slotniveau van afgelopen week in New York. Het is al de zesde dag op rij dat de goudprijs stijgt. Hwang Il Doo, in Seoeul senior trader bij KEB Futures Co, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen verder kan stijgen, waarbij hij in eerste instantie een koersdoel van 1500 dollar voor ogen heeft.