De FED zet haar politiek van taperen onvermoeid verder, wat concreet betekent dat de Amerikaanse centrale bank volgende maand maar voor 35 miljard dollar aan eigen obligaties zal inkopen. Daardoor komt het momentum dichterbij dat de rente naar omhoog kan.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar dan ook verzwakt, wat voor de euro de koers van 1,3650 dollar weer binnen handbereik brengt. De verzwakking van de dollarkoers geeft de goudprijs opnieuw wat meer bewegingsvrijheid, deze krijgt de kaap van 1300 dollar in het vizier.

De FED zet haar politiek van taperen onvermoeid verder, wat concreet betekent dat de Amerikaanse centrale bank volgende maand maar voor 35 miljard dollar aan eigen obligaties zal inkopen. Daardoor komt het momentum dichterbij dat de rente naar omhoog kan. Op de valutamarkten is de koers van de dollar dan ook verzwakt, wat voor de euro de koers van 1,3650 dollar weer binnen handbereik brengt. De verzwakking van de dollarkoers geeft de goudprijs opnieuw wat meer bewegingsvrijheid, deze krijgt de kaap van 1300 dollar in het vizier.