Een zwakke dollar werkt namelijk inflatie in de hand. Door het kopen van goud zoeken de beleggers bescherming tegen die inflatie. De dollar verzwakt al sinds maart en dat heeft te maken met een grotere risico-aversie bij de beleggers.

De goudprijs heeft inmiddels de kaap van 1000 dollar weer in het vizier. Daarboven wacht de historische piekkoers van 1034 dollar die vorig jaar werd bereikt.

Het zal vooral van de dollar afhangen of die zal doorbroken worden. Vanmorgen kostte een troy ounce goud iets meer dan 984 dollar.

Een zwakke dollar werkt namelijk inflatie in de hand. Door het kopen van goud zoeken de beleggers bescherming tegen die inflatie. De dollar verzwakt al sinds maart en dat heeft te maken met een grotere risico-aversie bij de beleggers. De goudprijs heeft inmiddels de kaap van 1000 dollar weer in het vizier. Daarboven wacht de historische piekkoers van 1034 dollar die vorig jaar werd bereikt. Het zal vooral van de dollar afhangen of die zal doorbroken worden. Vanmorgen kostte een troy ounce goud iets meer dan 984 dollar.