Vanmorgen werd er in Seoel gehandeld aan 1380,35 dollar per troy ounce, of 0,40% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Vorige week werd een troy ounce goud 2% goedkoper.

Dat was het grootste verlies op weekbasis sinds de week van 22 oktober. Park Jong Beom, a trader at Tong Yang Futures Trading Co, is van mening dat de vrees voor een Chinese renteverhoging op de goudprijs kan blijven wegen.

Anderzijds zijn er genoeg liquiditeiten voorhanden als gevolg van de verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. Toch kan het duurder worden van het geld in China de vraag naar goud kunnen doen afnemen.

Vanmorgen werd er in Seoel gehandeld aan 1380,35 dollar per troy ounce, of 0,40% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Vorige week werd een troy ounce goud 2% goedkoper. Dat was het grootste verlies op weekbasis sinds de week van 22 oktober. Park Jong Beom, a trader at Tong Yang Futures Trading Co, is van mening dat de vrees voor een Chinese renteverhoging op de goudprijs kan blijven wegen. Anderzijds zijn er genoeg liquiditeiten voorhanden als gevolg van de verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. Toch kan het duurder worden van het geld in China de vraag naar goud kunnen doen afnemen.