Het betrof een verkooporder op de futuresmarkt voor goud met een totale waarde van 1,37 miljard dollar. De gevolgen van het opduiken van een order van dergelijke omvang lieten zich eens te meer raden: de goudprijs ging meteen fors lager en sleurde het zilver mee in zijn vaart.

De vraag blijft waarom de verkoper één grote order op de markt plaats, waar het een verstandige marktpartij een verkooporder van dergelijke omvang in verschillende schijfjes op de markt zou plaatsen. Blijkbaar heeft er iemand nog altijd belang bij dat de goudprijs niet verder kan stijgen.

Het betrof een verkooporder op de futuresmarkt voor goud met een totale waarde van 1,37 miljard dollar. De gevolgen van het opduiken van een order van dergelijke omvang lieten zich eens te meer raden: de goudprijs ging meteen fors lager en sleurde het zilver mee in zijn vaart. De vraag blijft waarom de verkoper één grote order op de markt plaats, waar het een verstandige marktpartij een verkooporder van dergelijke omvang in verschillende schijfjes op de markt zou plaatsen. Blijkbaar heeft er iemand nog altijd belang bij dat de goudprijs niet verder kan stijgen.