De BEL 20 beperkt echter de winst tot minder dan een half procent. De goudprijs zet zijn herstel verder, de kaap van 1400 dollar komt opnieuw in het vizier. De euro blijft min of meer ter plaatse trappelen.

Wat het goud betreft, de geruchten rond Cyprus en eventueel hedge funds die moesten verkopen hebben volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de goudprijs onder het niveau van 1525 dollar geduwd.

Op dat technische niveau ging het bijzonder snel en zijn er margin calls gevolgd wat de daling nog heeft versneld.

Inmiddels zijn we terug in rustiger vaarwater beland. Een herstel die naam waardig is voorlopig echter uitgebleven. De aandacht heeft zich van het goud verplaatst naar de olie.

Op de oliemarkten zet de correctie zich nog steeds verder, de prijs voor WTI corrigeert richting 85 dollar.

De BEL 20 beperkt echter de winst tot minder dan een half procent. De goudprijs zet zijn herstel verder, de kaap van 1400 dollar komt opnieuw in het vizier. De euro blijft min of meer ter plaatse trappelen. Wat het goud betreft, de geruchten rond Cyprus en eventueel hedge funds die moesten verkopen hebben volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de goudprijs onder het niveau van 1525 dollar geduwd. Op dat technische niveau ging het bijzonder snel en zijn er margin calls gevolgd wat de daling nog heeft versneld. Inmiddels zijn we terug in rustiger vaarwater beland. Een herstel die naam waardig is voorlopig echter uitgebleven. De aandacht heeft zich van het goud verplaatst naar de olie. Op de oliemarkten zet de correctie zich nog steeds verder, de prijs voor WTI corrigeert richting 85 dollar.