Zowel BEL 20 als Euro Stoxx 50 houden winsten van iets meer dan 1% past. Uitblinker in positieve zin is de goudprijs, die weer is doorgestegen tot niet zo ver van de kaap van 1300 dollar.

Volgens president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank wordt de eurozone nog altijd met problemen geconfronteerd. Op de eerste plaats is de economie zwak, van een uitbodeming is zeker nog geen sprake. Het risico blijft bestaan dat die economie verder zal verzwakken.

Daarom beloofde Draghi extra waakzaam te blijven, waarbij eventueel naar het wapen van negatieve rentevoeten kan worden gegrepen om de economie indien nodig een duwtje in de rug te geven. Ook de andere problemen zijn nog niet van de baan, vooral in het zuiden blijven de begrotingsdeficieten een levensgroot probleem.

Zowel BEL 20 als Euro Stoxx 50 houden winsten van iets meer dan 1% past. Uitblinker in positieve zin is de goudprijs, die weer is doorgestegen tot niet zo ver van de kaap van 1300 dollar. Volgens president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank wordt de eurozone nog altijd met problemen geconfronteerd. Op de eerste plaats is de economie zwak, van een uitbodeming is zeker nog geen sprake. Het risico blijft bestaan dat die economie verder zal verzwakken. Daarom beloofde Draghi extra waakzaam te blijven, waarbij eventueel naar het wapen van negatieve rentevoeten kan worden gegrepen om de economie indien nodig een duwtje in de rug te geven. Ook de andere problemen zijn nog niet van de baan, vooral in het zuiden blijven de begrotingsdeficieten een levensgroot probleem.