De dure olie dreigt de inflatie aan te wakkeren en dus worden goud en zilver als bescherming tegen inflatie gekocht. De meeste analisten verwachten dat de opwaartse beweging bij de edelmetalen nog niet achter de rug is.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1435,78 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op 2 maart werd op 1440,32 dollar een piekprijs opgetekend.

Voor zilver werd vanmorgen iets meer dan 36 dollar per troy ounce betaald, of een stijging met 1,20% tegenover het slotniveau van vrijdag. Mark Pervan, analist bij ANZ Banking Group Ltd, raadt nog steeds aan om goud te kopen.

De dure olie dreigt de inflatie aan te wakkeren en dus worden goud en zilver als bescherming tegen inflatie gekocht. De meeste analisten verwachten dat de opwaartse beweging bij de edelmetalen nog niet achter de rug is. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1435,78 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op 2 maart werd op 1440,32 dollar een piekprijs opgetekend. Voor zilver werd vanmorgen iets meer dan 36 dollar per troy ounce betaald, of een stijging met 1,20% tegenover het slotniveau van vrijdag. Mark Pervan, analist bij ANZ Banking Group Ltd, raadt nog steeds aan om goud te kopen.