De World Gold Council (WGC) organiseert een forum rond de problematiek van de fixing van de goudprijs, met de Financial Conduct Authority (FCA) als een aandachtige toehoorder. De benchmark goudprijs wordt momenteel tweemaal per dag door een consortium van twee banken vastgesteld.

Dat gebeurt om 9u30 en om 15 uur. HSBC, Barclays, Scotiabank en Societe Generale zijn nog lid van de Gold Fixing Company, Deutsche Bank heeft zich daaruit teruggetrokken. De goudprijs kan zich opnieuw 'normaal' gedragen als prijs fixing stopt, zo geloven veel analisten.

De World Gold Council (WGC) organiseert een forum rond de problematiek van de fixing van de goudprijs, met de Financial Conduct Authority (FCA) als een aandachtige toehoorder. De benchmark goudprijs wordt momenteel tweemaal per dag door een consortium van twee banken vastgesteld. Dat gebeurt om 9u30 en om 15 uur. HSBC, Barclays, Scotiabank en Societe Generale zijn nog lid van de Gold Fixing Company, Deutsche Bank heeft zich daaruit teruggetrokken. De goudprijs kan zich opnieuw 'normaal' gedragen als prijs fixing stopt, zo geloven veel analisten.