Daarnaast is er natuurlijk de situatie in Irak, die er steeds zorgwekkender uitziet. De regeringstroepen proberen het verloren terrein te heroveren en er is zelfs sprake van een gecombineerde Iraans-Amerikaanse interventie. Hoe dan ook, de situatie blijft er erg gespannen.

Die spanningen werken in het voordeel van de goudprijs, die vandaag opnieuw een goede beurt maakte. Vanmorgen steeg de oileprijs even tot het niveau van 1280 dollar, maar inmiddels is het goud weer een toontje lager gaan zingen. De zilverprijs flirt opnieuw met de kaap van 20 dollar.

Daarnaast is er natuurlijk de situatie in Irak, die er steeds zorgwekkender uitziet. De regeringstroepen proberen het verloren terrein te heroveren en er is zelfs sprake van een gecombineerde Iraans-Amerikaanse interventie. Hoe dan ook, de situatie blijft er erg gespannen. Die spanningen werken in het voordeel van de goudprijs, die vandaag opnieuw een goede beurt maakte. Vanmorgen steeg de oileprijs even tot het niveau van 1280 dollar, maar inmiddels is het goud weer een toontje lager gaan zingen. De zilverprijs flirt opnieuw met de kaap van 20 dollar.