Ze proberen namelijk de daling van de goudprijs te compenseren door steeds meer goud naar boven te halen. Daardoor komt er meer goud op de markt en komt de prijs nog verder onder druk te staan. Zo belanden we in een vicieuze cirkel die maar moeilijk te doorbreken valt.

Wat er moet gebeuren is dat er onderling overleg tussen de mijnen is, waardoor de productie drastisch wordt teruggeschroefd. Dergelijke beslissing zou in het voordeel van de aandeelhouders zijn, want de koersen van de goudmijnaandelen zouden stijgen. Bovendien zou een lager aanbod de goudprijs hoger duwen.

Ze proberen namelijk de daling van de goudprijs te compenseren door steeds meer goud naar boven te halen. Daardoor komt er meer goud op de markt en komt de prijs nog verder onder druk te staan. Zo belanden we in een vicieuze cirkel die maar moeilijk te doorbreken valt. Wat er moet gebeuren is dat er onderling overleg tussen de mijnen is, waardoor de productie drastisch wordt teruggeschroefd. Dergelijke beslissing zou in het voordeel van de aandeelhouders zijn, want de koersen van de goudmijnaandelen zouden stijgen. Bovendien zou een lager aanbod de goudprijs hoger duwen.