Op korte termijn zit een verbetering van dat record er waarschijnlijk niet in, maar de goudprijs zou volgende week of alleszins de week nadien toch kunnen stijgen, dit vanwege een verhoging van de weging van goud in een belangrijke grondstoffenindex.

New York gold futures maken hebben vanaf 11 januari een weging van 9,10 percent in de Dow Jones UBS Commodity Index, waar dat tot dusver 7,86 percent was. Daardoor gaan fondsen die deze index volgen goud moeten kopen.

Deze week bewoog het goud nauwelijks en dat had onder andere te maken met het herstel van de dollarkoers. Er bestaat een inverse correlatie tussen de dollarkoers en het goud.

Tom Winmill, portfolio manager bij het Midas Fund, verwacht dat er dit jaar heel wat geld richting goud gaat vloeien, met een nieuwe stijgingsfase als gevolg. Het Midas Fund heeft dit een koerswinst van 83% laten optekenen.

Op korte termijn zit een verbetering van dat record er waarschijnlijk niet in, maar de goudprijs zou volgende week of alleszins de week nadien toch kunnen stijgen, dit vanwege een verhoging van de weging van goud in een belangrijke grondstoffenindex. New York gold futures maken hebben vanaf 11 januari een weging van 9,10 percent in de Dow Jones UBS Commodity Index, waar dat tot dusver 7,86 percent was. Daardoor gaan fondsen die deze index volgen goud moeten kopen. Deze week bewoog het goud nauwelijks en dat had onder andere te maken met het herstel van de dollarkoers. Er bestaat een inverse correlatie tussen de dollarkoers en het goud. Tom Winmill, portfolio manager bij het Midas Fund, verwacht dat er dit jaar heel wat geld richting goud gaat vloeien, met een nieuwe stijgingsfase als gevolg. Het Midas Fund heeft dit een koerswinst van 83% laten optekenen.