Meyer is van mening dat momenteel alle factoren in de goede richting wijzen om de goudprijs te ondersteunen. De belangrijkste factor zijn de superlage rentevoeten in zowel de Verenigde Staten als in Europa.

Daarnaast is het merkwaardig stil geworden rond de centrale banken wat de verkopen van goud betreft. Blijkbaar zijn de centrale banken gestopt met het afbouwen van hun goudvoorraden.

Dat betekent dat 400 ton goud per jaar niet meer beschikbaar wordt gesteld van juweliers en beleggers. Dat is namelijk de hoeveelheid goud die de centrale banken jaarlijks op onderlinge afspraak verkochten.

Meyer is van mening dat momenteel alle factoren in de goede richting wijzen om de goudprijs te ondersteunen. De belangrijkste factor zijn de superlage rentevoeten in zowel de Verenigde Staten als in Europa. Daarnaast is het merkwaardig stil geworden rond de centrale banken wat de verkopen van goud betreft. Blijkbaar zijn de centrale banken gestopt met het afbouwen van hun goudvoorraden. Dat betekent dat 400 ton goud per jaar niet meer beschikbaar wordt gesteld van juweliers en beleggers. Dat is namelijk de hoeveelheid goud die de centrale banken jaarlijks op onderlinge afspraak verkochten.