De goudprijs kan voor het einde van dit jaar stijgen tot 1300 dollar per troy ounce, aldus David Greely en Damien Courvalin van Goldman Sachs. Beide analisten verwachten dat de rally in het goud zich snel gaat herpakken.

De Federal Reserve is opnieuw obligaties gaan opkopen en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank nog steeds probeert om een antwoord te bedenken op de wereldwijde economische crisis.

Voorlopig blijft de goudprijs flirten met de kaap van 1200 dollar. Toch sluiten David Greely en Damien Courvalin niet uit dat de goudprijs op lange termijn gaat dalen wanneer de FED de monetaire politiek opnieuw zou gaan verstrakken.

De goudprijs kan voor het einde van dit jaar stijgen tot 1300 dollar per troy ounce, aldus David Greely en Damien Courvalin van Goldman Sachs. Beide analisten verwachten dat de rally in het goud zich snel gaat herpakken. De Federal Reserve is opnieuw obligaties gaan opkopen en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank nog steeds probeert om een antwoord te bedenken op de wereldwijde economische crisis. Voorlopig blijft de goudprijs flirten met de kaap van 1200 dollar. Toch sluiten David Greely en Damien Courvalin niet uit dat de goudprijs op lange termijn gaat dalen wanneer de FED de monetaire politiek opnieuw zou gaan verstrakken.