Het goud profiteert daarnaast van de blijvende onzekerheid die rond de Japanse kernreactor heerst en van de oorlogssituatie in Libië. In Jemen dreigt bovendien de situatie uit de hand te gaan lopen.

Vanmorgen werd in Singapore voor een troy ounce goud 1433,15 dollar betaald, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Op 1447,82 dollar werd in New York een nieuwe historische piekkoers op de spotmarkt opgetekend.

De april-future steeg tot 1448,60 dollar, wat eveneens een nieuw record betekent. Gavin Wendt, directeur bij MineLife Pty, stelt vast dat de meeste van zijn collega's een verdere stijging van de goudprijs verwachten.

Het goud profiteert daarnaast van de blijvende onzekerheid die rond de Japanse kernreactor heerst en van de oorlogssituatie in Libië. In Jemen dreigt bovendien de situatie uit de hand te gaan lopen. Vanmorgen werd in Singapore voor een troy ounce goud 1433,15 dollar betaald, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Op 1447,82 dollar werd in New York een nieuwe historische piekkoers op de spotmarkt opgetekend. De april-future steeg tot 1448,60 dollar, wat eveneens een nieuw record betekent. Gavin Wendt, directeur bij MineLife Pty, stelt vast dat de meeste van zijn collega's een verdere stijging van de goudprijs verwachten.