Volgens datzelfde Pareto principe zou in geval van een bedrijf 80% van de verkopen afkomstig zijn van maar 20% van de klanten. Het Pareto principe zou ook in de financiële wereld enige zeggingskracht hebben, tenminste wanneer we Erste Group mogen geloven.

Pareto principe geldt voor bull markets

De Oostenrijkse beleggingsbank is van mening dat het Pareto principe ook voor allerhande bull markets geldt. Meer bepaald wil dat zeggen dat 80% van de winsten worden gerealiseerd in de staart van de beweging, meer bepaald in de laatste 20% tijdspanne van de trend.

Erste Bank heeft dat Pareto principe toegepast op de goudprijs en komt tot de onthutsende conclusie dat de goudprijs volgens dit principe tegen 2015 de kaap van 8300 dollar zou moeten bereiken. Hierbij wordt uitgegaan dat de laatste fase van de bull markt in augustus van start ging aan het niveau van 1600 dollar.

Volgens datzelfde Pareto principe zou in geval van een bedrijf 80% van de verkopen afkomstig zijn van maar 20% van de klanten. Het Pareto principe zou ook in de financiële wereld enige zeggingskracht hebben, tenminste wanneer we Erste Group mogen geloven. Pareto principe geldt voor bull markets De Oostenrijkse beleggingsbank is van mening dat het Pareto principe ook voor allerhande bull markets geldt. Meer bepaald wil dat zeggen dat 80% van de winsten worden gerealiseerd in de staart van de beweging, meer bepaald in de laatste 20% tijdspanne van de trend. Erste Bank heeft dat Pareto principe toegepast op de goudprijs en komt tot de onthutsende conclusie dat de goudprijs volgens dit principe tegen 2015 de kaap van 8300 dollar zou moeten bereiken. Hierbij wordt uitgegaan dat de laatste fase van de bull markt in augustus van start ging aan het niveau van 1600 dollar.