Beleggers maken zich terecht zorgen over de ontwikkelingen in Europa. De Spaanse premier vuurde de paniek nog wat meer aan door te stellen dat enkel de ECB nog redding kan bieden voor Europa. Nico Pantelis van Slim Beleggen wil niet vervelend doen, maar dat is precies wat hij al maanden verkondigt.

De aanhoudende en toenemende druk kan enkel weggenomen worden door een gigantische monetaire injectie van de centrale bank. Lees: massaal veel euro's bijdrukken.

De grote massa beleggers begint nu ook stilaan warm te lopen voor het idee. De keuze voor goud is dan snel gemaakt. De technische niveaus voor de goudprijs lijken stilaan te sneuvelen.

Chart ziet er goed uit

Op de grafiek werd vandaag het 50-daags gemiddelde getest en ligt de volgende weerstand rond 1640 dollar, waar de Fibonacci retracement van 61,8% ligt.

Eens die technische barrière is overwonnen, kunnen we snel opveren naar het 38,2% niveau rond 1750 dollar per ounce. Hierna ligt de weg open voor goud om de records van september 2011 (boven 1900 dollar) opnieuw te testen.

De onderliggende technische indicatoren zoals de RSI of MACD wekken alvast volgens Pantelis de indruk dat het opwaarts momentum meezit. Wellicht dat na het weekend, wanneer de Griekse verkiezingen doorgaan, snel richting zal gekozen worden door goud.

Beleggers maken zich terecht zorgen over de ontwikkelingen in Europa. De Spaanse premier vuurde de paniek nog wat meer aan door te stellen dat enkel de ECB nog redding kan bieden voor Europa. Nico Pantelis van Slim Beleggen wil niet vervelend doen, maar dat is precies wat hij al maanden verkondigt. De aanhoudende en toenemende druk kan enkel weggenomen worden door een gigantische monetaire injectie van de centrale bank. Lees: massaal veel euro's bijdrukken. De grote massa beleggers begint nu ook stilaan warm te lopen voor het idee. De keuze voor goud is dan snel gemaakt. De technische niveaus voor de goudprijs lijken stilaan te sneuvelen. Chart ziet er goed uit Op de grafiek werd vandaag het 50-daags gemiddelde getest en ligt de volgende weerstand rond 1640 dollar, waar de Fibonacci retracement van 61,8% ligt. Eens die technische barrière is overwonnen, kunnen we snel opveren naar het 38,2% niveau rond 1750 dollar per ounce. Hierna ligt de weg open voor goud om de records van september 2011 (boven 1900 dollar) opnieuw te testen. De onderliggende technische indicatoren zoals de RSI of MACD wekken alvast volgens Pantelis de indruk dat het opwaarts momentum meezit. Wellicht dat na het weekend, wanneer de Griekse verkiezingen doorgaan, snel richting zal gekozen worden door goud.