Joe Terranova, fondsbeheerder bij Virtus Investment Partners, gelooft dat het over en uit is het met het goud. Het koor van analisten dat roept op een hogere goudprijs weerklinkt steeds flauwer, zelfs de hyperinflationisten beginnen stilaan te twijfelen aan het stijgingspotentieel van het goud.

Volgens Terranova kan de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met 20 tot 25% corrigeren. Hij stelt namelijk vast dat er nog altijd geld wordt onttrokken aan andere activaklassen om in aandelen te beleggen. Ook het goud wordt door de grote institutionele beleggers zonder veel poeha in de steek gelaten.

Joe Terranova, fondsbeheerder bij Virtus Investment Partners, gelooft dat het over en uit is het met het goud. Het koor van analisten dat roept op een hogere goudprijs weerklinkt steeds flauwer, zelfs de hyperinflationisten beginnen stilaan te twijfelen aan het stijgingspotentieel van het goud. Volgens Terranova kan de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met 20 tot 25% corrigeren. Hij stelt namelijk vast dat er nog altijd geld wordt onttrokken aan andere activaklassen om in aandelen te beleggen. Ook het goud wordt door de grote institutionele beleggers zonder veel poeha in de steek gelaten.