Warren Gilman, CEO van research firm CEF Holdings, is van mening dat de voorbije rally niet gerechtvaardigd is, gezien de hoge mate van onduidelijkheid die heerst over de monetaire politiek die de centrale banken in de komende maanden willen voeren.

ECB en FED zijn nu aan het woord

Volgens Gilman kan de goudprijs een stevige correctie ondergaan wanneer de Europese en de Amerikaanse centrale bank niet doen wat er van wordt verwacht. Van de ECB wordt vandaag verwacht dat ze op grote schaal (eigenlijk onbeperkt) staatsobligaties gaat inkopen.

De FED zou anderzijds haar politiek van monetaire verruiming moeten verder zetten. Gilman sluit een correctie richting 1500 dollar niet uit wanneer geen van beide centrale banken iets doet. Wanneer één van beide scenario's bewaarheid wordt, zou de goudprijs in een range tussen 1625-1640 dollar kunnen stabiliseren.

Warren Gilman, CEO van research firm CEF Holdings, is van mening dat de voorbije rally niet gerechtvaardigd is, gezien de hoge mate van onduidelijkheid die heerst over de monetaire politiek die de centrale banken in de komende maanden willen voeren.ECB en FED zijn nu aan het woord Volgens Gilman kan de goudprijs een stevige correctie ondergaan wanneer de Europese en de Amerikaanse centrale bank niet doen wat er van wordt verwacht. Van de ECB wordt vandaag verwacht dat ze op grote schaal (eigenlijk onbeperkt) staatsobligaties gaat inkopen. De FED zou anderzijds haar politiek van monetaire verruiming moeten verder zetten. Gilman sluit een correctie richting 1500 dollar niet uit wanneer geen van beide centrale banken iets doet. Wanneer één van beide scenario's bewaarheid wordt, zou de goudprijs in een range tussen 1625-1640 dollar kunnen stabiliseren.