Afshin Nabavi, senior vice president bij MKS Finance SA, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende dagen met winstnemingen gaat af te rekenen krijgen, maar die zullen waarschijnlijk beperkt in tijd en ruimte zijn.

Er is de afgelopen dagen met name een groter aanbod van tweedehandsgoud losgekomen en dat extra aanbod kan de goudprijs tijdelijk terugduwen, waarna de volgende stijgingsfase kan beginnen.

Vanuit de hoek van de beleggers is er namelijk nog steeds een grote vraag naar goud, gezien de onzekerheid rond de euro. Die grotere beleggersvraag compenseert een terugval van de vraag naar fysiek goud.

Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben vorige week hun net-long posities in New York gold futures met 2% opgetrokken, zo blijkt uit de cijfers afkomstig van de U.S. Commodity Futures Trading Commission.

Edward Meir, senior commodity analist bij MF Global Holdings Ltd, ziet de goudprijs dit jaar nog doorstijgen tot 1400 dollar per troy ounce of zelfs daarboven. De goudposities van SPDR Gold Trust, het grootste exchange traded fund, zijn momenteel zelfs groter dan die van Zwitserland.

Afshin Nabavi, senior vice president bij MKS Finance SA, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende dagen met winstnemingen gaat af te rekenen krijgen, maar die zullen waarschijnlijk beperkt in tijd en ruimte zijn. Er is de afgelopen dagen met name een groter aanbod van tweedehandsgoud losgekomen en dat extra aanbod kan de goudprijs tijdelijk terugduwen, waarna de volgende stijgingsfase kan beginnen. Vanuit de hoek van de beleggers is er namelijk nog steeds een grote vraag naar goud, gezien de onzekerheid rond de euro. Die grotere beleggersvraag compenseert een terugval van de vraag naar fysiek goud. Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben vorige week hun net-long posities in New York gold futures met 2% opgetrokken, zo blijkt uit de cijfers afkomstig van de U.S. Commodity Futures Trading Commission. Edward Meir, senior commodity analist bij MF Global Holdings Ltd, ziet de goudprijs dit jaar nog doorstijgen tot 1400 dollar per troy ounce of zelfs daarboven. De goudposities van SPDR Gold Trust, het grootste exchange traded fund, zijn momenteel zelfs groter dan die van Zwitserland.