Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, is van mening dat de daling bij de goudprijs nog niet achter de rug is, integendeel zelfs. Gerekend vanaf de huidige prijsniveaus is het baisse-potentieel bij het goud nog aanzienlijk. De goudprijs kan terugvallen tot 700 dollar per troy ounce.

Enkele jaren geleden zou iemand die met een dergelijke voorspelling uitpakte, zonder enige twijfel uitgelachen worden. Zelfs de hyperinflationisten durven nu echter niet meer te lachen, want ze hebben in de afgelopen jaren zo'n ongenadig pak slaag gekregen dat ze er nog altijd niet goed van zijn.

Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, is van mening dat de daling bij de goudprijs nog niet achter de rug is, integendeel zelfs. Gerekend vanaf de huidige prijsniveaus is het baisse-potentieel bij het goud nog aanzienlijk. De goudprijs kan terugvallen tot 700 dollar per troy ounce. Enkele jaren geleden zou iemand die met een dergelijke voorspelling uitpakte, zonder enige twijfel uitgelachen worden. Zelfs de hyperinflationisten durven nu echter niet meer te lachen, want ze hebben in de afgelopen jaren zo'n ongenadig pak slaag gekregen dat ze er nog altijd niet goed van zijn.