Goudprijs was een klassiek voorbeeld van een zeepbel die is uiteengespat en de daaropvolgende neerwaartse beweging heeft een vernietigend effect. Novogratz voorziet nog een lange lijdensweg voor de goudprijs, die slechts op 500 dollar een bodem zal vinden.

Vanaf de piek boven 1900 dollar heeft de goudprijs al ongeveer een kwart van zijn waarde verloren. Volgens Novogratz zijn er echter wel meer zeepbellen, hij gelooft dat na de voorafgaande sterke stijging de beurskoersen op Wall Street met 10 tot 15% kunnen corrigeren.

Goudprijs was een klassiek voorbeeld van een zeepbel die is uiteengespat en de daaropvolgende neerwaartse beweging heeft een vernietigend effect. Novogratz voorziet nog een lange lijdensweg voor de goudprijs, die slechts op 500 dollar een bodem zal vinden. Vanaf de piek boven 1900 dollar heeft de goudprijs al ongeveer een kwart van zijn waarde verloren. Volgens Novogratz zijn er echter wel meer zeepbellen, hij gelooft dat na de voorafgaande sterke stijging de beurskoersen op Wall Street met 10 tot 15% kunnen corrigeren.