Watling gelooft zelfs dat de goudprijs kan terugvallen tot 300-400 dollar per troy ounce, wat betekent dat het goud vanaf de huidige niveaus nog ruimschoots in waarde kan halveren. Watling is zodoende de meest pessimistische van alle analisten die tot dusver hun visie hebben bekendgemaakt.

Hij gelooft dat de goudprijs pas tegen het einde van 2014 zal stabiliseren, meer bepaald op het moment dat de renteniveaus opnieuw een normaal niveau hebben bereikt. Dat betekent dat de goudkevers (en dan op de eerste plaats de hyperinflationisten) nog een moeilijk anderhalf jaar tegemoet mogen zien.

Watling gelooft zelfs dat de goudprijs kan terugvallen tot 300-400 dollar per troy ounce, wat betekent dat het goud vanaf de huidige niveaus nog ruimschoots in waarde kan halveren. Watling is zodoende de meest pessimistische van alle analisten die tot dusver hun visie hebben bekendgemaakt. Hij gelooft dat de goudprijs pas tegen het einde van 2014 zal stabiliseren, meer bepaald op het moment dat de renteniveaus opnieuw een normaal niveau hebben bereikt. Dat betekent dat de goudkevers (en dan op de eerste plaats de hyperinflationisten) nog een moeilijk anderhalf jaar tegemoet mogen zien.