Miller Tabak chief technical market analyst Jonathan Krinsky kan met de beste moeite van de wereld niet optimistisch worden voor het goud. Hij stelt vast dat in de range van 1273 tot 1278 dollar een belangrijke steunzone lag. Die werd vrijdag dus zonder veel omhaal doorbroken.

Krinsky houdt nu rekening met een verdere daling met 10 tot 12%, maar in het slechtste geval kan de goudprijs nog veel verder terugzinken. Het momentum is namelijk negatief, maar van een oververkochte situatie is geen sprake. Uiteindelijk is op basis van de chart een daling richting 1110-1120 dollar mogelijk.

Miller Tabak chief technical market analyst Jonathan Krinsky kan met de beste moeite van de wereld niet optimistisch worden voor het goud. Hij stelt vast dat in de range van 1273 tot 1278 dollar een belangrijke steunzone lag. Die werd vrijdag dus zonder veel omhaal doorbroken. Krinsky houdt nu rekening met een verdere daling met 10 tot 12%, maar in het slechtste geval kan de goudprijs nog veel verder terugzinken. Het momentum is namelijk negatief, maar van een oververkochte situatie is geen sprake. Uiteindelijk is op basis van de chart een daling richting 1110-1120 dollar mogelijk.