Aan de Amerikaanse Duke University is professor financiële wetenschappen Campbell Harvey één van de erkende wereldspecialisten wat de goudhandel betreft. Harvey is de man die de grote correctie bij het goud voorspelde. Hij gelooft echter niet in het potentieel van het goud.

Integendeel zelfs, de bodem is nog niet in zicht. De goudprijs kan terug naar 800 dollar per troy ounce, rond dat niveau zou de intrinsieke waarde van een troy ounce goud gevonden worden. Toen het goud aan 1700 dollar noteerde 18 maanden geleden stelde Harvey dat het goud overgewaardeerd was, iets waar hij uiteindelijk het gelijk mee aan zijn kant heeft gekregen.

Aan de Amerikaanse Duke University is professor financiële wetenschappen Campbell Harvey één van de erkende wereldspecialisten wat de goudhandel betreft. Harvey is de man die de grote correctie bij het goud voorspelde. Hij gelooft echter niet in het potentieel van het goud. Integendeel zelfs, de bodem is nog niet in zicht. De goudprijs kan terug naar 800 dollar per troy ounce, rond dat niveau zou de intrinsieke waarde van een troy ounce goud gevonden worden. Toen het goud aan 1700 dollar noteerde 18 maanden geleden stelde Harvey dat het goud overgewaardeerd was, iets waar hij uiteindelijk het gelijk mee aan zijn kant heeft gekregen.