Vanaf de zomer werd de goudprijs verder opgejaagd door de vooruitzichten op een verdere verruiming van de monetaire politiek, in de Verenigde Staten maar ook in andere landen.

De centrale banken zijn minder goud gaan verkopen en dat heeft de hoop op nog hogere goudprijzen bij de beleggers verder gevoed. Anderzijds kochten de centrale banken uit de emerging markets zelfs goud als diversificatie tegenover de dollar.

De goudprijs kan tegen midden volgend jaar makkelijk voorbij de kaap van 1500 dollar stijgen, zo meent Xavier Denis. De rally zal blijven duren tot de centrale banken in de geïndustrialiseerde landen een meer genormaliseerde monetaire politiek gaan voeren.

Vanaf de zomer werd de goudprijs verder opgejaagd door de vooruitzichten op een verdere verruiming van de monetaire politiek, in de Verenigde Staten maar ook in andere landen. De centrale banken zijn minder goud gaan verkopen en dat heeft de hoop op nog hogere goudprijzen bij de beleggers verder gevoed. Anderzijds kochten de centrale banken uit de emerging markets zelfs goud als diversificatie tegenover de dollar. De goudprijs kan tegen midden volgend jaar makkelijk voorbij de kaap van 1500 dollar stijgen, zo meent Xavier Denis. De rally zal blijven duren tot de centrale banken in de geïndustrialiseerde landen een meer genormaliseerde monetaire politiek gaan voeren.