Daarnaast was er natuurlijk het rapport van de World Gold Council waarin te lezen stond dat de vraag naar fysiek goud vanuit China en India ongemeen sterk blijft. Zelfs de verhoging van de invoerbelasting door de Indische regering lijkt de vraag naar goud niet te kunnen afremmen.

Maar Peter Richardson en Joel Crane zijn van mening dat de huidige rally niet zal blijven duren, tegen het einde van het jaar zou ze zonder brandstof kunnen vallen. Een sterkere dollar, een stijging van de rentevoeten en het toegenomen wantrouwen van de beleggers tegen het goud kunnen de rally tot staan brengen.

Daarnaast was er natuurlijk het rapport van de World Gold Council waarin te lezen stond dat de vraag naar fysiek goud vanuit China en India ongemeen sterk blijft. Zelfs de verhoging van de invoerbelasting door de Indische regering lijkt de vraag naar goud niet te kunnen afremmen. Maar Peter Richardson en Joel Crane zijn van mening dat de huidige rally niet zal blijven duren, tegen het einde van het jaar zou ze zonder brandstof kunnen vallen. Een sterkere dollar, een stijging van de rentevoeten en het toegenomen wantrouwen van de beleggers tegen het goud kunnen de rally tot staan brengen.