Of met andere woorden: wie koos voor goud in plaats van voor aandelen heeft een fors verlies geleden, zowel als gevolg van de daling van de goudprijs als van gemiste winsten op de beurs. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, is van mening dat de goudprijs nog verder kan dalen.

Hij verwacht dat het goud tegen de lente van volgend jaar kan terugvallen tot 1000 dollar. Het gewogen gemiddelde over 50 weken is teruggevallen tot onder het 200-wekelijks gemiddelde en dat is in 11 jaar niet meer gebeurd. Ross beschouwt dit als een belangrijk technisch verkoopsignaal.

Of met andere woorden: wie koos voor goud in plaats van voor aandelen heeft een fors verlies geleden, zowel als gevolg van de daling van de goudprijs als van gemiste winsten op de beurs. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, is van mening dat de goudprijs nog verder kan dalen. Hij verwacht dat het goud tegen de lente van volgend jaar kan terugvallen tot 1000 dollar. Het gewogen gemiddelde over 50 weken is teruggevallen tot onder het 200-wekelijks gemiddelde en dat is in 11 jaar niet meer gebeurd. Ross beschouwt dit als een belangrijk technisch verkoopsignaal.