De situatie in Libië blijft namelijk zorgwekkend en het ziet er niet naar uit dat er snel een einde aan het conflict gaat komen. De zilverprijs bereikte anderzijds een nieuw recordniveau voor de afgelopen 30 jaar.

Richard Ross, technisch analist bij Auerbach Grayson, is van mening dat het technisch plaatje voor het goud er nu bijzonder goed uitziet. Op basis van de chart is een verdere stijging mogelijk.

Ross ziet de goudprijs op korte termijn stijgen tot 1461 dollar, waarna mogelijk een rustpauze wordt ingelast. Tegen het einde van dit jaar zou de goudprijs kunnen stijgen tot 1634 dollar.

De situatie in Libië blijft namelijk zorgwekkend en het ziet er niet naar uit dat er snel een einde aan het conflict gaat komen. De zilverprijs bereikte anderzijds een nieuw recordniveau voor de afgelopen 30 jaar. Richard Ross, technisch analist bij Auerbach Grayson, is van mening dat het technisch plaatje voor het goud er nu bijzonder goed uitziet. Op basis van de chart is een verdere stijging mogelijk. Ross ziet de goudprijs op korte termijn stijgen tot 1461 dollar, waarna mogelijk een rustpauze wordt ingelast. Tegen het einde van dit jaar zou de goudprijs kunnen stijgen tot 1634 dollar.