Een stijging van de rente is in normale omstandigheden negatief voor het goud, maar ditmaal hoeft dat niet noodzakelijk het geval te zijn. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, is momenteel in ieder geval verkoper van goud, hoewel hij ook niet meteen staat te trappelen om goud te kopen.

De goudprijs kan volgens Ross niettemin stijgen ondanks een mogelijke renteverhoging in de VS, veel zal afhangen van hoe de inflatie zich in de komende maanden zal ontwikkelen. Om het goud weer naar hogere koersniveaus te loodsen, is wel een doorbraak van het lange termijn gemiddelde noodzakelijk.

Een stijging van de rente is in normale omstandigheden negatief voor het goud, maar ditmaal hoeft dat niet noodzakelijk het geval te zijn. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, is momenteel in ieder geval verkoper van goud, hoewel hij ook niet meteen staat te trappelen om goud te kopen. De goudprijs kan volgens Ross niettemin stijgen ondanks een mogelijke renteverhoging in de VS, veel zal afhangen van hoe de inflatie zich in de komende maanden zal ontwikkelen. Om het goud weer naar hogere koersniveaus te loodsen, is wel een doorbraak van het lange termijn gemiddelde noodzakelijk.