De goudprijs kan stabiliseren rond 1350 dollar tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar, zo denkt het analistenteam van National Australia Bank. Dat betekent dat een volgende stijgingsfase nog wel even op zich kan laten wachten.

Minerals and Energy econoom Ben Westmore van National Australia Bank is van mening dat de gemiddelde goudprijs tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar 1375 dollar kan bedragen.

Tijdens het vorige kwartaal bedroeg de gemiddelde goudprijs 1228 dollar. Westmore verwacht dat de goudprijs volgend jaar goed zal standhouden, dit als gevolg van een stevige vraag vanuit de kant van de beleggers en een herstel van de vraag vanuit de juwelensector.

De goudprijs kan stabiliseren rond 1350 dollar tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar, zo denkt het analistenteam van National Australia Bank. Dat betekent dat een volgende stijgingsfase nog wel even op zich kan laten wachten. Minerals and Energy econoom Ben Westmore van National Australia Bank is van mening dat de gemiddelde goudprijs tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar 1375 dollar kan bedragen. Tijdens het vorige kwartaal bedroeg de gemiddelde goudprijs 1228 dollar. Westmore verwacht dat de goudprijs volgend jaar goed zal standhouden, dit als gevolg van een stevige vraag vanuit de kant van de beleggers en een herstel van de vraag vanuit de juwelensector.