De twee markten bewegen dus in verschillende richtingen, maar op een bepaald moment zullen de prijzen opnieuw in dezelfde richting moeten gaan. De meeste analisten verwachten dat het de papieren goudmarkt die als eerste de handdoek in de ring zal gooien.

Wanneer de verkoopdruk vanuit de kant van de derivaten opdroogt, kan de goudprijs door het dak vliegen. Het kantelpunt zal mogelijk het moment worden wanneer de centrale banken stoppen met de financiële markten te overspoelen met goedkoop geld. Dat moment zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan iedereen aanneemt.

De twee markten bewegen dus in verschillende richtingen, maar op een bepaald moment zullen de prijzen opnieuw in dezelfde richting moeten gaan. De meeste analisten verwachten dat het de papieren goudmarkt die als eerste de handdoek in de ring zal gooien. Wanneer de verkoopdruk vanuit de kant van de derivaten opdroogt, kan de goudprijs door het dak vliegen. Het kantelpunt zal mogelijk het moment worden wanneer de centrale banken stoppen met de financiële markten te overspoelen met goedkoop geld. Dat moment zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan iedereen aanneemt.